4.3.2010

Tekoripsitutoriaali

Saamaton hiihtoloma on ollut saamaton, en oo käyny melkein missään! Kiitos mm. Matkahuollolle!

Mut mut, ärsyttää ku tekee mieli postailla, muttei ole mitään järkevää, joten ihan tekemällä tein TEKORIPSITUTORIAALIN! Toivottavasti kukaan ei järkyty noista lähikuvaverisuonista, hajakulmakarvoista ja huonosta ihosta.. :D

Joten aloitetaan!

Tekoripset, nuo jokaisen dragqueenin välttämättömät karvaläpät! Jokainen lutkalookkia havitteleva pikkunassu siellä ruudun toisella puolella voi nyt huokaista helpotuksesta, kun hyppään kuvioihin superselkein kuvin varustetun tutoriaalini avulla! Sano EI youtubeohjeistukselle! Yes we can!

Miksi käyttäisin tekoripsiä?
Enemmistö kansasta tunkee ylimääräistä härpäkettä silmiinsä vain juhlien tullessa, joten sanonpa näin enemmistöä nuollen, että juhlamaista näyttävyyttä havitellessa tekoripset ovat erittäin mucho buenot! Itse kuulun tikkurilan sponssijengiin, joka laittaa karvaa nassuun arkenakin, eikä mikään estä juuri sinua tekemästä näin. Eli jos havittelet pidempiä ja tuuheampia ripsiä kuin maybelline false lash extra long rye c-vitamin blueberry soup holy fuck this name is long mascarat pystyvät antamaan, suuntaa katseesi joko näihin tai ripsilisäkkeisiin (joita en käsittele tässä tutoriaalissa)!

Millaiset ripset hankkisin?
Tämä riippuu täysin omasta meikkaustyylistäsi, ja no, miksei annettaisi vaatetuksenkin vaikuttaa asiaan! Koska ripsiä on monenlaista tarjolla, mieti mitä haluat. Teille kovin au naturellesti laittautuville on olemassa irtoripsitupsuja, joita voi lärppäistä muutaman vaikkapa silmän ulkonurkkaan! Sitten on olemassa kokopitkää ripsinauhaa, joka siis tyrkkäistään siihen koko leveydelle. Näitäkin on erilaisia, löytyy sisänurkasta ulkonurkkaan pitenevää, keskeltä extrapitkää, sulilla varustettuja, timantein koristeltuja jne! Joten drag queen -kisaan osallistujille löytyy kimmeltävää kultaista sulkaa, meille peruslutkille löytyy kaikenpituista ripsiasiaa ja epäluonnollista luonnollisuutta havittelevat voivat tarttua vaikkapa niihin ripsitupsuihin! Mikään ei toki kiellä tekemästä toisin kuin äsken yleistäen neuvoin, mutta ei tarvii ihmetellä, jos joku tunnistaa kirkkaankeltaiset ripsesi irtoripsiksi..
 Kokoelmani! Joitain noista löytyy useampi pari, mutten laittanut niitä kuvaan.

1. Näitä ripsiä käytän eniten, ja ne ovatkin lempparini! Ylempi pariskunta on jo elämänsä nähnyt, alempi taas on upouusi, käyttökertoja nolla.
2. Samaa ripsisarjaa kuin tuo ykkönen, mutta ovat juuri tällä hetkellä käytössä, joten päätin kuvauttaa nekin.
3. OMG YÄK OKSENNAN.. alaripset! Puolustuksena sanottakoon, että kaikki tuo rähmä on kannessa kiinni..
4. Ilmaismuovipökkelöripset. Näyttää kuvassa kivalta, mutta ovat oikeasti aika kauheat. Rikkoontuvat helposti, joskus menee täyssheisseksi jo poisottaessa!
5. Käytin näitä joskus nelosparin kanssa päällekkäin. Näytti ihan kivalta, yksikseen aika laimea mun makuun.

Lähikuvassa paremmin, huomaa varmaan eron uuden ja vanhan välillä!
Lähikuvaa!
 
Mistä hankin ripseni?
Hulluinta asiaa löytyy pilailupuodeista, vähän normaalimman näköistä saa esim. Citymarketista, Seppälästä, tietyiltä meikkibrändeiltä (MAC, Make Up Store..), yleisesti hyvinvarustetut kosmetiikkaliikkeet ovat kelpo lähde. Valitettavasti jokajuntin S-Marketit yms. eivät ole vielä tajunneet tekoripsien tärkeyttä jokapäiväisessä elämässämme, joten pikkukylän asukeille suosittelen ostamaan muutaman lisäparin noin niinkuin varalle.

Ultimate source on kuitenkin The Internet! Ebaysta voi saada todella halvalla ison pinkan halpisripsiä, ja esim. YesStylen sivuilta saa kelpo ripsiä (hieman kalliita tosin).

Mitä pitää ottaa huomioon ripsiä ostaessa?
No sanotaanpa näin aluksi, että itse ripsien laadulla ei ole melkeinpä mitään väliä! Taika on LIIMASSA! Huoletta vois siis ostella Seppälän ripsosia, mutta suosittelen ostamaan liiman muualta. En tosin ole itse kokeillut Seppälän liimoja, mutta koska parempaakin uskon olevan tarjolla, niin miksei nyt käytetä niitä ihan suoraan. Kaikista kehutuin tuote on DUOn ripsiliima, joka tulee melko isossa tuubissa, ja pysyy naamassa vaikka olisit Bond-tyttö pahimmassa pinteessä! EDIT:: DUOsta haluan sanoa sen verran, et en ite suosittele sitä (lue lisää).

Ja tosiaan, on olemassa ihmisten ripsistä tehtyjä irtoripsiä. Jotkut ovat pelästyneet niitä, joten jos jostain syystä inhottaa pidellä muiden ripsiä silmissään, niin tarkastapa paketti läpi! KICKSissä ainakin löytyy näitä ihmisripsiripsiä, muualla en ole törmännyt.

Miten törkkään ripset naamaani?
Simppeli ohjeistus tulee nyt:


 
1. Tee meikkisi ripsariin asti. HUOM, en nykyään taivuta ripsiäni, ainakaan ripsaria ennen, koska saan tekoripset vähemmillä sotkuilla silmiini siten. Tosiaan, ripsari tulee ENNEN tekoripsiä! Älä koskaan laita ripsaria tekoripsiisi, ellet halua niistä klömppyisiä meikkipesäkkeitä.

2. Avaa paketti!
3. Revi ripsiasia varovasti pois (ovat hennosti pakettiin kiinniliimattuja). Yritä tunkea kynttä reunan alle jos haluat olla hienovarainen!

3. Taivuttele ripseä hieman. Näin ne mukautuvat paremmin silmäsi muotoon. Mun piti taivutella tyhmästi yhdellä kädellä kameroinnin takia, en usko että noin paljon tarvitsee taivutella.. öhöhö.

Jos tyrkkäät ripset sormin, nappaa tuosta ripsiosiosta, tosi läheltä nauhaa, mut ei nauhasta! Tarkkuustoimintaa.

4. Testaa, miten ripsi menee silmäsi kanssa yksiin. Suurimmalla osalla ripset ovat liian pitkiä, mistä pääsemmekin seuraavaan vaiheeseen.
5. Leikkaa ripsi sopivaksi! Muista, että AINA PITÄÄ LEIKATA ULKONURKASTA. Eli leikkaa sitä pidempää päätä pois! Normisakset käyvät tähän puuhaan mainiosti.
Laitoin nyt käytössä olevat ripseni uusien päälle, tosta näkyy että oon leikannu niitä hieman. Laitoinpa muuten tyhmästi tuon merkin sisänurkkaan kun äsken paasosin, että aina leikataan ulkonurkasta. Leikkasin tuon ulkonurkasta, mut toi merkki nyt merkkaa vain sitä, miten paljon sitä on leikattu! Jokaisen silmä on erilainen, joten leikkaa sen verran kuin tuntuu hyvältä.
6. Laita liima. Älä pursota liimaa kuin majoneesia, sitä ei saa olla paljoa! VINKKI: Laita liima ripsirajan "yläpuolelle". Näin ripset nousevat ylemmäs ja näyttävät extramaagisilta!

Havainnollistava piirrustus..

7. Odota n. 10 sekuntia ennen laittoa, puhaltele vaikka samalla! Liiman tulisi olla tahmaista, ei juoksevaa.
7. Laita ripsi silmään. Jotkut käyttävät tässä pinsettejä, itse suosin sormia. Kokeile molempia, ja katso, kumpi on kivempaa! Yleensä mittaan ripsien paikan kuvassa näkyvällä tavalla. Muista asettaa ripsi niin lähelle ripsirajaa kuin mahdollista. AINIIN, muista katsoa, että ripsi menee oikeaan silmään! Lyhyemmän osan tulee olla sisänurkassa, pidemmän ulkonurkassa. Olen nähnyt ihmisiä laittavan näitä väärinpäin.. ja taisin itsekin tehdä niin, kun ekan kerran laitoin näitä naamaani. On kyllä olemassa ripsiä, joissa reunat ovat yhtä pitkiä, joten siinä tapauksessa sillä tuskin on väliä.
Taas vähän havainnollistavampi! Eli tuosta silmämunuaisjutskan reunasta lähtien ja mihin asti nyt sattuukaan menemään. Yleensä asetan ripsen ensin keskeltä kohdalleen, koska se pysyy siinä hienossa tasapainossa ja sen saa tarkasti lähelle ripsirajaa. Sitten painan ulkoreunan, sen jälkeen sisäreunan. Kuulostaa kauheelta taktikoinnilta, mut kyllä sen hyvän tavan sitten ite kekkaa!
8. Painele. Tärkeintä ovat reunat! Eli tarraa ripsistä kiinni ja yritä törkätä sitä nauhasysteemiä niin, että sun silmä näyttää että pullistelisit sitä avonaisena.. tajuutte kyllä! Ripsi kiinnittyy paremmin mun mielestä, kun vähän aggressiivisesti nusnussutellaan sitä siihen. Onpa aika HQ-kuva muuten.

9. Jos hassuja limalörtsyjä esiintyy irtoripsien rajassa, laita varovasti eyelineria peittämään. Vengota ripsiasia alas vaikkapa kuvan osoittamalla tavalla (jotta ripset eivät sotkeennu eyelineriin).

10. Taivuta ripset jos tarpeellista. MUISTA HELLÄVARAISUUS! Liian paljon taivuttaminen tekee ripsistä hölmön näköiset. Ei tullut kuvaa tästä toimenpiteestä, koska en taivuttanut.

Tsädääm, ripsi laitettu! Huomattava ero ei ole huomaamaton. Ja sitten sama ruljanssi toiseen silmään, ellet sitten kaipaa jotain epäsymmetristä tyyliä.. tai jotain.

BAWWWWWW TEIN JOTAIN VÄÄRIN, mitä nyt?
Jos ripset menivät tyhmään kohtaan, voit aina repiä ne kokonaan irti, ja asettaa uudelleen. Muista kuitenkin, että mukana saattaapi lähteä eyelineriasi, joten laita sitä taas simmuihisi ettei tule katkoviivameikkiä.

RIPSI IRTOSI KESKEN TOUHUN JA TOHINAN!!!!
Koska ripsi yleensä alkaa herottamaan reunasta (eikä siis irtoa KOKONAAN), ei tilannetta ehdi välttämättä kaukaisimmat katsojat huomata. Mutta koska ensiapulaukustasi tulisi löytyä liimaa, pinsetit, ehkä hammastikut ja peili, voidaan tilanne korjata. Kunnon Teho-osasto-spinoff tiedossa!

1. Aseta peili johonkin, jotta voit työskennellä kaksin käsin!
2. Tarraa harottavasta reunasta, ja vedä sitä alaspäin, niin että se ihokaistale, jota ripsi peittää, tulee näkyviin.
3. Laita liimaa pinsettien tai hammastikun päähän (no okei, ehkä tää kannattaa hoitaa ennenkuin koskettelet ripsiäsi..)
4. Aseta liimaa siihen ihokaistaleeseen (itse laittaisin mieluummin siihen ripseen, mutta se vääntely on niin mahdotonta, että helpompaa törkätä siihen ihoon suoraan)
5. Paina ripsi siihen, ja pidä sitä n. 10 sekuntia (painaen sitä silmää vasten)
6. Päästä irti ja korjaa mahdolliset meikkivirheet
7. Work those lashes!
tai

1. Revi koko ripsi irti
2. Korjaa eyeliner ja mahdollisesti muu meikki
3. Tee aiemmin mainittu ruljanssi (= liimaa ripsi paikoilleen)
4. Liikevoittoa!

Haluan ripset irti, miten toimin?
Kokeile repiä molemmista reunoista, yleensä toisen reunan kanssa sattuu enemmän kuin toisen, joten valitse se vähemmän kivuliaampi vaihtoehto, ellet halua olla erilainen tai omaat masokistisia piirteitä. Vaikka puhun kivusta, ei se YLEENSÄ satu mitenkään erityismaininnan antavan määrän vertaa! Joskus on kyllä vähän autsauts. Vaikka tekee kipeää, ei haittaa!

Joten revi molemmat ripset irti ja aseta ne sinne, missä niitä haluat pitää. Kellopeliappelsiini-fanit käyttävät tietenkin peiliä!

Itse teen tämän laiskuuteni takia vasta silloin, kun laitan ripset taas silmääni, mutta voit ottaa liimatöhnät pois ripsistäsi käytön jälkeen. Tarraa ripsistä ja ala noukkia pinseteillä. Ihanan terapeuttista!

Onko olemassa alaripsille tarkoitettuja irtoripsiä?
On! Valitettavasti en ole nähnyt tällaisia Suomessa tosin..

Mutta jos joku sattuu löytämään, ja haluaa ne taidokkaaseen käyttöön, voin sitäkin sitten neuvoa!

Suosittelen leikkaamaan ripset paloihin. Itse käytän tällä hetkellä vain yhtä kolme tupsua sisältävää paria ulkoreunoissa, mutta joskus, kun kaipaan nukkemaista efektiä, laitan yhden tupsun omaavat parit vähän matkan päähän toisistaan. Kuvassa siis kolmen tupsun pala!


Nämä tarvitsevat luonnollisesti vähemmän liimaa, ja törkkään ne itse silmiini melkein heti liiman tursutuksen jälkeen. Sen jälkeen nostan niitä hieman sormellani, jotta ne olisivat enemmän pystyssä.

Alaripsiasioista liimaa poispestessä yleensä otan ripsistä kiinni pinseteillä, ja vedän liimalöllöt irti sormin.

Kolmen tupsun alaripsisydeemi vain toisessa silmässä, kuten kuvasta aivan selkeästi huomaa.

Ja nyt sitten molemmissa! Jostain syystä otin kuvan ilman salamaa.

Ja tossa sitten sitä nukke-efektiä, mistä aiemmin puhuin!

DYN DYN DYN DYYYYYYYYN

Kuinka pitkään voin käyttää yhtä ripsiparia?
En tiedä, onko olemassa jotain tieteellisesti testattua hygieenistä käyttöaikaa, mutta itse näin mututuntumalla vaihdan uuden parin silloin, kun vanhat alkavat olla turhan NASTY. Yhtä paria pystyn käyttämään jopa 2 kuukautta, mutta ne kyllä ovat aika.. likaiset sen jälkeen! Joten tarkastele omien tekoripsiesi kuntoa, ja vaihda sitku näyttää siltä, että rottapari voisi viihtyä ripsissäsi.

Dis some nasty shit man

Onko ripsien käytössä mitään vaaroja tms?
No mun äiti kertoi jonkun kauhutarinan tytöstä, joka sokeutui, kun käytti tekoripsiä, mutta en sit tiedä, tarkottiko se ihan näitä irtoripsiä. Mutta siis etsä mitään sokeudu! No okei, en näin epätiedemiehenä halua sanoa mitään "faktoja", mutta kun loogisesti ajatellaan, eihän siinä mene mitään SILMIIN.. ja jos osaat annostella liiman oikein, ei sitäkään pääse turskahtelemaan mihinkään. Ainiin, itse näin huonona annostelijana oon liimannut ylä- ja alaripseni ulkoreunoista kiinni, mutta kyllä nekin aina pinseteillä setvii.

Näin yleisesti ottaen irtoripset ovat ihan okei, tosin en usko, että se repimisrutiini on mitään erityistä hunajaa luomillesi. Monesti tosin liima on ehtinyt kulua sen verran, että pienen alkunykäisen jälkeen koko hoito tipahtaa kuin itsestään!

Luin tutoriaalisi, mutta oon silti ihan surkea!!
Jos ensiyrittämäsi jälkeen ripsesi ovat lähempänä kulmiasi kuin ripsirajaasi, ei ole mitään hätää; kukaan ei onnistu ekalla yrittämällä! Itse sain ripset hienosti silmiini vasta viidennellä yrittämällä, mutta jokainen menee omalla tahdillaan. Jos tiedossasi on tapahtuma, johon ehdottomasti haluat olla extrahorolicious, kannattaa harjoitella jo viikko etukäteen! Joten leikkaa ja liimaa, niin monta kertaa, että alkaa näyttää hyvältä nassussa! Vietä vuosi vuorilla... jne.

Ja dodiiih valmista!         

EDIT// Tulipa hölmösti noi kuvat höh!
EDIT// Oho tuli kaks seiskakohtaa höh!

                                                                  

32 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :3 Ja varmasti tosi hyödyllinen monelle ^^ Ja tälleen vanhana käyttäjänäkin sai uusia vinkkejä :D
  Mut ihmettelen ettei melkeen kukaan muu tunnu käyttävän vanupuikkoja tuossa ripsienlaitossa apuna, ainakin miulla on toiminut tosi hyvin se :D

  Uwaa, uskaltaisinpa itekkin käyttää piilareita, näyttää niin ihanalta~~ :'3

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kirjotin vaan kaiken mikä tuntu kirjottamisen arvoiselta. :D

  Mä yritin kerran korjata liimailuja niillä, mut se vaan jäi siihen puikkoon eikä mennyt mihinkään mihin piti..! Teoriassa hyvä mut käytännössä en kyl osaa. :DD

  Mä taas välillä toivon et olis semmoset silmät että näyttäis hyvältä ilman piilareita! XD

  VastaaPoista
 3. Aaa tää tuto on pelastusta. Mä en ole koskaan älynnyt noita ihmisten selityksiä pinsettejen käytöstä, jos ripset sattuu putoamaan poskille (lähes). Mä uskon, että tuo hammastikku-vaihtoehto saattais toimia mun rähmäkäpälien kanssa paremmin.

  Sulla on nätskät silmät ja mä edelleenkin jumaloin sun tapaa kirjoittaa. En muista tyrskineeni nonstoppina lukiessani tutoriaalia. :----D

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus oikeasti! Pitäisköhän sitä mennä ostamaan itselleenkin ripset? :D

  VastaaPoista
 5. ihanaa, kerrankin joku on jaksanut juurta jaksaen selittää kaikenmaailman vaiheet ja asiat tekoripsistä :3 itsekin olen innostunut tekoripsien käyttäjä ja tykkäsin kovasti lukea ja sain vähän ajateltavaakin!
  Ja tuo vaihtaminen tosiaan, minulla se menee yleensä siihen ettäkun ne hajoaa = ripsiä alkaa irtoamaan niin on vaihdon paikka :D

  Et ole menettänyt mitään kun olet jättänyt seppälän ripsiliimat sikseen, ne eivät pidä mitään ja ennenkaikkea valuvat itsestään ulos koska sitä pakkausta ei saa enää kunnolla kiinni kun sen avaa, plus sitä liimaa purskahtaa aina kunnolla ulos kun laittaa sen levittimen takaisin!
  Mutta pidemmittä höpinöittä kiitos tästä postauksesta! :3 ♥

  VastaaPoista
 6. Nora: Mulla on aina vaan pinsetit mukana nii pitää niillä korjailla.. sinällään vähän mielenkiintosta puuhaa. :D

  Oii kiitos kiitos!!

  Sini: Kiva et tykkäsit! Aina voi kokeilla, mut varoitan et voi jäädä koukkuun.. köhöh :D

  chairoi: Jeee kiva et oli hyödyksi!

  Mä ehdin sotata omat ripseni liima+luomiväririppeet feat. eyelinerpallot -asioilla nii omani lähtee vaihtoon ennen ku mitään ehtii irrota.. yhdestä vanhasta parista tosin irtos sellanen kokonainen "tupsu", oli hassua!

  Siinä tapauksessa hyvä, etten ole mennyt ostamaan niitä!

  Ja kiitos kaunis taas! Vaikka ilo onkin mun puolella ;)

  VastaaPoista
 7. Oi hitsi, pitäis varmaan itekkin kokeilla tommosii tekoripsii! :)
  Ja onkos sulla piilarit tai jotain, kun silmä näytti niin kummalta :o

  VastaaPoista
 8. Mä nauroin tälle taas ihan pissit housussa. Oot ihana! :---D Mulle on kerran survastu tekoripset ja se meni jo kiinalaisen kidutuksen puolelle, mut ehkä joskus vielä pääsen kammosta ja rupean kanssa Tikkurilan kanta-asiakkaaksi tän jutun innoittamana. :D

  VastaaPoista
 9. ooohhh.. kiitos!
  Tosin mulla yleensä menee hermo ennekun ehdin oppia :'D

  VastaaPoista
 10. Vilu: Danke schön!! :DD Kipu on vain kipua, mutta totuus piilee ripsissä!! Tai jotain emt.

  Sirpa: Ilo on minun puolellani! Ripset on yllättävän helpot, ite heittelin materiaa seinään vaan tätä kuvaillessa! :D

  VastaaPoista
 11. haha, vaikka tästä postauksesta en oikeastaan mitään uutta saanut irti(tiedän jo KAIKEN tekoripsistä buahahhah), jaksoin silti lukee tän kokonaan sun kirjotustyylin takia :D
  ihana!

  VastaaPoista
 12. Rookie: No sit kertaus on opintojen äiti! Eimut kiitos kiitos! :D

  VastaaPoista
 13. Täytyy se minunkin näin nolosti anonyyminä tulla kiittelemään tästä superhyödyllisestä tutoriaalista, johon oot varmasti nähnyt paljon vaivaa ja aikaa! *>* Oon jo melkein menettänyt kaiken toivoni tekoripsien suhteen, mut tän postauksen innoittamana taitaa olla selvää mitä mun ostoskorista löytyy seuraavalla kauppareissulla! :---)) Että kiitos vielä siitäkin ja pitää viel mainita, et kirjoitat tosi sujuvasti ja sanavalintas on mitä osuvimpia! Sun kirjoittamaa tekstiä on ilo lukea.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: Kiva et oli avuksi, ja kiitti kehuista! :D

  VastaaPoista
 15. oh, toivottavasti saisin tän jälkeen ripset vähän useammin -muutenkin kuin sattuman kautta- siististi kiinni! 8D

  VastaaPoista
 16. vaikka en ookkaa ,,,....,..,.,., sattuneesta syystä tekoripsiporukkaa ni tää oli tosi hyvä KÄDESTÄOPASTAMIS_SESSIO!!

  VastaaPoista
 17. veikouu: Voit silti milloin tahansa vapauttaa sisäisen Creme BruLaysi! Eimut kiitoksia kiitoksia!

  VastaaPoista
 18. Tää oli kyllä paras tutoriaali ever :>

  ei puuduttavaa paskaa, hyvät kuvat ja jäin jopa ihailemaan sun kynsiä :D

  VastaaPoista
 19. Kärty: Oi kiitoksia paljon, kiva et tykkäsit!

  VastaaPoista
 20. Mikset nypi kulmakarvojas, noi mitkä kasvaa koko luomella on musta aika eläimelliset?. Vielä korostuu noissa close-up-kuvis aika hienosti.

  VastaaPoista
 21. Ano: Jos et tienny nii safarimuoti on in nyt keväällä ja aattelin muodikkaasti korostaa eläimellisyyttäni kulmia myöten!

  VastaaPoista
 22. kiitti, oli kiva postaus! ja näyttää ihanilta !

  VastaaPoista
 23. en tajunnu tota 'leikkaa ripsi aina ulkoreunasta' juttua ... :D siis eikös toi kohta mistä oot leikannu, oo toi sisäreuna, eli et se laitettais sisäsilmäkulman kohalle ? selitykset .. <3

  VastaaPoista
 24. Ano: Kiitti!

  Ano: Joo siis mulla oli siinä kuvassa vasemman ja oikean silmän ripset päällekkäin (demonstroimassa leikkauksen jälkeistä pituuseroa) niin näytti sekavalta, mutsiis aina kun lyhennät irtoripsiä, niin leikkaa siitä päästä missä ne ripset on pidempiä (=ulkoreunasta)! :D

  VastaaPoista
 25. mulla on ollu itseasiassa yhet (ja ensimmäiset!) tekoripset käytössä vajaa puoltoista kuukautta, ja ainoo mikä näissä on likaista on toi tekoripsen ripsinauha jossa on tietenki liimaa, mut senkin revin aina välillä pois 8D mut tossa pakkausessa on liimaa, saa näyttämään vähän sotkuselta ku sitä kuivunutta liimaa on hankala saada pois :< mut itse ripset on hyvässä kunnossa! ihmettelen vähän, 5.25 e anttilasta ...
  olin muuten vasta täyttämässä 13 ku ostin ekat ripseni, vähän kummeksuntaa tuli luokkakavereilta XD
  ps. toivottavasti on ok kommentoida näin vanhoja entryjä ...

  VastaaPoista
 26. FUDGERRY: Mun ripset jotenki aina onnistuu keräämään kaiken liiman ties mihin ja sit ne muistuttaa enemmän dalmatialaisia... :DD

  Ja tottakai on ok! Paitsi et ite en ees tajua onko tullut kommenttia ku sain vasta ehkä kaksi päivää sitten sähköpostihuomautuksen toimimaan.. köhköhhö.

  VastaaPoista
 27. Kiva tutoriaali. :) Tuosta ripsen liimauksesta. Laitoitko sä sen tähän luomen päälle vai alle (olen huono selittämään D:) Kiitos hyvästä tutosta^^ on jelppiä. ~jasu

  VastaaPoista
 28. jasu: Kiva et oli apua! Hmm sori, en oo ihan varma mitä tarkotat. :0 Siis laitan tekoripset yläluomelle mahdollisimman lähelle ripsiä (eli no, luomen päälle), ja alaluomille tarkoitetut ripset laitan sitten alaluomelle. :) Kysy lisää jos ei selventäny!

  VastaaPoista
 29. Ripsiliima kuluttaa oman ripsen juurta , ja lopulta omat ripset "heikentyy" jalopulta tippuu pois .

  VastaaPoista
 30. Anonyymi: Tästä en ookaan kuullut, linkkaa lähde tai jotain koska haluan lukea lisää!

  VastaaPoista

Torttua saa mielin määrin haistatella, mutta älkää muita kuin mua haukkuko. Kiitos!