30.5.2010

Eurotour #3 - Tsekki & Itävalta

Ja taas mentiin! Puolan pölyt jäivät takaraivoon, ja suunta kohti Tsekkiä! Meille annettiin ennen reissua sellaiset vihkoset, missä oli kaikki tarvittava info, ja Tsekin majoittumiskohde oli joku urheiluhalli, mistä opet kerto jotain kauhutarinoita.

"Matkan vaatimattomin kohde!"
"Saatte HIVin!"
"Malariarotat pesii tyynyissä!"

..yms. Totuus oli kuitenkin se, että toi halli rökitti Varsovassa olleen yhden tähden hotellin aika reippaasti. Odotettiin jotain torakoita, mut siellä oli kaikki ihan upouutta! Krumloviin (siellä siis oltiin) saavuttuamme huudettiin jokaisen paskarämäsen rakennuksen kohdalla "TÄÄ SE ON!!".

Sinä päivänä satoi aika mallikkaasti, mut mentiin jokatapauksessa koko porukalla syömään! Krumlov on Unescon maailmanperintökohteissa, eli siellä oli kaikkea hirveen vanhaa ja fiiniä. Mulla ei kyllä taida olla yhtään kunnon kuvaa, ku sade teki kaikesta rumaa.. :D Oli siellä joku hirveen hintti möhkäle joka kyllä lähitarkastelussa paljastui Jeesuksen ja Juudaksen patsaaksi.

Ruokailtiin sellaisessa isossa olutpanimon ravintolassa nimeltään Eggenberg (tuttavallisesti Kyrpävuori?), jossa siis sai niitä jättituoppeja sun muuta octoberfestmäistä. Ei se meidän menu mitenkään erikoiselta vaikuttanut, niin otinpa jotain juustokanahörskälettä! Sellanen perus lillun-rasvassa-ja-saat-veritulpan-kanamötikkä se oli, mut hyvää.Se ravintola oli kauhean meluisa, eli aika tunnelmallinen! Eräs nimettömänä pysyvä herrashenkilö myös pölli sieltä tuopin, en kyllä tajua että mihin, koska ne oli aika jykevän kokoisia!

Siellä urheiluhallissa kaikki innostuivat siitä kylmästä tosiasiasta, että siellä ei tainnut olla ketään muita.. saatika sitten hiljaisuutta merkittynä mihinkään. Möykättiin aika pitkään sitten niin.

Poikien huoneessa oli ton väristä vettä. Kaiken lisäksi toi väri ehti haalistua ennenkuin otin kuvan. Mmmm.

 Oli kiva kävellä ku kengät päätti ottaa hieman damagea.


Näistä kuvista ei ilmene noiden rappusten paljous.. oli meinaa sydänkäyrä vänkyrällä ja hiki virtasi kuin Tonava-joki konsanaan.

..mut näkymät oli kivat! Tän jälkeen laskeuduttiin alas.

*~I CAME~*


Mä en kyllä kykene ymmärtämään, et KUKA haluaa tällasia patsaita puutarhaansa...Jep, sillä on Hitler-viikset.

Mozartin synnyintalo!

Saatiin tuon kierroksen jälkeen puoli tuntia aikaa, minkä mä käytin vessailuun ja bussille kävelyyn. Toi paikka vilisi Mozart-asioita, täytyy kyllä myöntää että hyvin lypsävät lehmää! Plus sitten oli niitä we don't have kangaroos -paitoja. Toi oli kyllä aikalailla turistirysä, mut nyt näitä kuvia katellessa jäi vähän vaivaamaan, ettei ollut enempää aikaa. Oltaisiin muuten käyty Kotkanpesässäkin, mutta sää oli sen verran kakkuli, ettei olis ollu mitään järkeä. Kotkanpesä on siis se Hitlerin kesämökki, jonka SS-joukot rakennuttivat synttärilahjaksi ja jossa on esim. kultaiset hissit. Hitler kyllä kävi siellä vaan joku kolme kertaa, koska se sijaitsi vuorilla ja Aatu-rukalla oli korkean paikan kammo.

Nojoo, tiemme jatkui siitä sitten Saksaan, josta lisää myöhemmin!

P.S. sattuisko kellään olemaan jonkinasteista informaatiota siitä, että voiko kommenteista saada jotain ilmoitusta sähköpostiin? Siis muuten kuin laittamalla sen juttuasian et kommentit tarkastetaan ennen hyväksymistä.

29.5.2010

Eurotour #2 - Krakova & Auschwitz

Tässäpä taas Eurotour-merkintäistä! Viimeksi siis jätettiin Varsova taakse ja nyt päädyttiin Krakovaan. Tulee muuten aikalailla metreissä tätä tekstiä, kun nyt on jotain sanottavaakin! Sain muuten kommentin, että edellisen merkinnän kuvat latautuivat hitaasti. Latasin nyt kaiken Flickrin sijasta Imageshackiin, joten örähtäkääpäs jos etanoi!

HIRVEÄ kuva musta, mut Krakovassa oli tuollaisia patsastaiteilijoita ihan hirveesti niin piti mennä ton söpöimmän luo ottaa kuva! Käytiin tuota ennen pienellä opaskierroksella, josta ei jäänyt päänuppiin oikein mitään. Sen jälkeen kaikki juoksi lähimpään ostariin, Galeria Krakowskaan, joka oli muuten aika jätti.. saatiin yhden päivän aikana käytyä läpi ehkä puolet koko paikasta. Yksi mielenkiintoinen liike, mikä siellä oli, oli nimeltään FLO. Siellä oli kaikkea turhaa ja hienoa krääsää ja ihan ylifiinejä sisustuselementtejä; kattokruunuja, jättiläisflamingoja yms. Sitten oli tavaraa tyyliin voodoonukke exälle, panolautapeli ja hierova mustekala. 

Ainiin, ennen tuota opaspäivää meillä oli ilta aikaa tutustua Krakovaan. Saatiin hieno lössi kasaan, ja ideana oli mennä keskustaan, mut tietenkin siihen väliin tuli kaikkea ihan turhaa "ei mennäkkään keskustaan vaan mennään tohon pubiin tossa!!" "mihin me ollaan ees menossa??", jonka jälkeen porukka jakaantui. Mä menin Heidin ja Iikun kaa keskustan lähelle sellaiseen ravintolakortteliin, josta löydettiin hieno ravintola, jossa oli äänekkäitä brittejä, latinoversioita Michael Jacksonin biiseistä soimassa ja MMM maukasta ruokaa, halvalla! Samaan aikaan muut söivät MÄKKÄRISSÄ. En tajua. Oon kyllä ihan elitisti tällaisten suhteen, vaikka vähän tekopyhää valittaa ku taisin tankata ravintoa kaksi kertaa Subwaylla ton matkan aikana.. kööhöhö.
Takaisin seuraavaan päivään, shoppailurundin jälkeen mentiin makoilemaan sinne lähelle varmaan pariksi tunniksi, jonka jälkeen käveltiin hotellille. Kesti muuten kaksi tuntia se matka, ei osattu käyttää ratikkaa tai mitään. En kyllä valita, oli hauska kierrellä kulmilla!

Myöhemmin illalla mentiin porukalla syömään, tällä kertaa otettiin ratikka! Krakovassa on sinällään anaalimainen systeemi, et ne liput pitää ostaa jostain maagisissa paikoissa sijaitsevista kiskoista tai hypätä oikeaan vaunuun, jossa on lipunostoautomaatti. Mentiin väärään vaunuun, joten pummailtiinpa sit se matka. Pistin muuten ylle uusia vaatteita, haalariasian H&M:ltä (JOOOO...) ja ne Bershkan wedget jotka näkyi tossa pari merkintää sitten. Tossa haalariasiassa ei ollu olkaimia, eikä noi kengät olleet mikään käytännöllisin asia Krakovan aivan täydellisen paskakuntoisilla ratikkateillä. Joku ehkä jo arvaa, mut tiputin kolikon ja kyykistyin sitä ottamaan. Ratikka lähtee liikkeelle jollain saakelin mukulatiellä ja mä trippaan lattialle ja toi haalariasiakin valahti alas.. onneksi oli takki päällä eikä kukaan edes tajunnut, mut täytyy myöntää et oon ollut hienoimmissakin tilanteissa! :D


Nojoo, päästiinpä perille ja löydettiin sellaiseen mukavan näköiseen pastapaikkaan. Maistui.

Seuraava päivä oli vapaapäivä, mikä taisi tietää kaikille shoppailua. Käytiin rundaamassa Galeria Krakowska loppuun asti, mutta sitä ennen tapahtui mielenkiintoisia.. mentiin siis isolla porukalla sinne ostarille, ja koska nyt jopa ymmärrettiin ratikka-asioita, mentiin ratikalla. Meille tuli kuitenkin kiire, koska se olis just lähdössä, eikä me tietenkään jakseta odottaa kymmentä minuuttia seuraavaa, joten hypättiin ekaan vaunuun, mihin päästiin. Jossa ei ollut lipunostoautomaattia. Pummilla mentiin, ja eikös eikös lipuntarkastaja tullut vähän ajan päästä. Alko pientä hikeä valua ja noustiin pysäkillämme niiden tarkastajien kanssa selvittämään asioita. Luulin, että jokainen joutuisi maksamaan n. 20 euroa sakkoja, joten otettiin Iikun kanssa hatkat salakavalasti. Oli siinä kyllä joku krakovaleidi, joka viittoi meille tietä, kun mietimme omantunnontuskissamme, jäädäkö vai ei, ja selitti polskiksi jotain. Vedettiin sitten matkaa aika pitkälle ja jäätiin ruokakauppaan odottamaan tilannepäivitystä muilta. Oli muukin osa porukasta lähtenyt vetämään, ja ne loput saivatkin sakkoja vain n. 35 euroa, koska selittivät, ettei heiltä löydy enempää (meinas muuten tuokin yritys olla tuomittu, ku eräät heiluttelivat käsissään satoja euroja...:D). Meinas lusikallinen tirahtaa ku oli niin jännää.

Shoppailun jälkeen alkoi RANKKAsade, tuli muuten sellasta kuutiometriä niskaan et huh huh. Edellisenä päivänä aurinko paistoi ja keitti ja ties mitä! Löydettiin lippuautomaatti, jossa Heidi pääsi hieromaan tuttavuutta jonkun söpön polskimänin kanssa ison sateenvarjonsa avulla (vinkki sinkuille: hanki iso sateenvarjo ja työntele sitä sateella potentiaalisten kumppanien päälle!). Meille tuli myös joku spitaalinen miesnainen (en vieläkään ole varma, kumpi se oli) hieromaan kauppoja kanssamme, mutta löyhkäs kyllä sen verta että jäi lippulappuset ottamatta. Se repi ne sen jälkeen. Jooooooooooo..

Ja sitten sitä yleistä Krakovasta: Paaaaaaaaljon parempi kaupunki kuin Varsova! Oikeesti. Autokuskit olivat päästään sekaisin, joku tienylitys tuntui enemmän Indiana Jones -stuntin tekemiseltä kuin tien ylittämiseltä. Asiakaspalvelu on olemattomampaa kuin Pohjois-Korean ihmisoikeudet. Kyllä vähän suonet pullahteli ku elämää vihaavat hapannaamat seurustelevat kassatilanteessa kaverin kanssa, eivät edes yritä katsoa silmiin ja heittävät kolikot siihen saatanan kolikkokuoppaan, vaikka tarjoaisi kättä alle. Ja Suomiko muka jurouden maa.. menkää Puolaan!

Niin, Krakovassa oleskeltiin neljä yötä, mitkä olivat yhdet hauskimmista matkan aikana! Hotellina toimi Hotel Galicya, joka oli kolmen tähden hotelli, eli edelliseen verrattuna aikalailla timanttiluokkaa. Yksi asia tosin häiritsi; meidän suihkun ikkuna.

Noin ei käynyt, mutta ois voinut!! Järkyttävää, soitan Puolan kukkahattutätiliitolle, jotta saisimme tämänkaltaisen vain perverssien mielihalut huomioon ottavan arkkitehtuurin loppumaan! Puola puolalaisille!!

Nojoo, neljäntenä päivänä pääsimme mauttomasti ilmaisten Jewish BBQ-partyihin eli Auschwitziin! Odotin tota kohdetta eniten koko matkalta, ja nyt mulle on jäänyt hirveä himo lukea tosta aiheesta enemmänkin. Kaiken kaikkiaan, ei ollu mikään Visulahti toi paikka.

Tää oli yhden keskitysleiriläisen piirros normaalista päivästä; aamulla kaikki marssivat töihin, ja illalla palattiin leirille. Töissä kuolleet kannettiin. Ja noi musisoijat olivat sen takia, että vangit kävelisivät rytmissä!Tää oli se seinä missä ammuttiin vankeja selkään. Perheet muuten ammuttiin tässä yleensä aina järjestyksessä vauva, vanhemmat lapset, mies, äiti. Emt pitäiskö mun ees kertoa tällasta masisinfoa, mut onhan nää mielenkiintoisia!

Tuossa rakennuksessa oli muistaakseni valokuvia vangeista. Natsit otti aluksi niitä kuvia, mut ne tuli liian kalliiksi, joten siirryttiin numerojärjestelmään. Suurimmalla osalla naisvangeista oli kaljuksi ajeltu pää, ja niitä hiuksia oli muuten sullottu yhteen tilaan näkyville, kohtuukarua! 

Tässä rakennuksessa oli vankila, johon noi ikkunat eivät muuten kuuluneet. Eli siis keskitysleirissä oli vielä vankila, joka oli paljon normileiriä kauheempi. Siellä oli esim. sellainen puhelinkopin kokoinen tila, johon sullottiin neljä ihmistä, jotka pakotettiin nukkumaan seisaaltaan, ja päivällä niiden piti tehdä töitä. Oli kyllä vähän sen koko kierroksen ajan sellanen "iha kiva" -mumina päällä ku kuunteli sen oppaan juttuja!


The real thing eli Auschwitzin ensimmäinen kaasukammio, jossa päästiin käymään sisälläkin. Nähtiin muuten aiemmin sellainen pienoismalli yhdestä isommasta kaasukammiosta, johon oltiin tehty kaasutustilanteessa olevat ihmisetkin sisälle. Olisin halunnut tutkia sitä monta tuntia, se oli ihan kauhea nimittäin. 

Auschwitzista päästiinkin parin kilsan päähän Birkenauhin. Tää oli muuten astetta kurjempi paikka. Suurin osa on tuhottu, mut päästiin käymään noissa puurakennuksissa, joissa siis juutalaiset oleskeli.

Perinteinen veski, jossa ei näemmä oikein yksityisyyttä ollut. Paska kaivettiin pois niiden vankien toimesta, joille oli tollanen erityinen paskankaivuuvirka suotu. Ne kaivo käsilläkin sontaa, mut se oli silti hyvä ammatti, koska ne sai nukkua joissain paremmissa tiloissa yms. 

Sänkyjä! Tosta ei nyt oikein ilmene noiden koko, mutta se oli ehkä sellainen melkein parisängyn kokoinen, johon sitten tungettiin kahdeksasta kahteentoista ihmisrukkaa nukkumaan. Uudet nukkuivat alhaalla, ja aina kun joku ylhäällä oleva kuoli, joku alakerran jäsen sai siirtyä sinne. En muista oliko se koko Birkenaussa vai miten, mutta siellä ei toiminut vuoteen vesi, koska sinne lapattiin porukkaa, ennen kuin se oli edes valmis. Eli hygieniakin kunnossa juu.. siellä oli kissankokosia rottiakin! Olipa mukava hissantunti tässä, voin kertoa kaikkea gorempaa jos jotain kiinnostaa. :D

Päästiin ton pikku kesäleirin jälkeen tutustumaan suolakaivoksiin, joihin olisi pitänyt ostaa erillinen kuvauslupa. En ottanut mammonaa mukaan, niin en sitten kuvaillutkaan. Jokatapauksessa, oli ihan laittoman siisti paikka! Hauskinta oli kävellä rappusia alaspäin ja katsoa siitä välistä, kun ei näkynyt alas muuta kuin pimeyttä! Olipa muuten aikamoisen kuiva silakka se meidän opas, ulkomuistista se lateli koko tekstinsä sellaisella mahdollisimman monotonisella äänellä. Oli kyllä herkkää läppää, ku ei äänensävyn puolesta eronnut normijutuista lainkaan. Katottiin muuten myöhemmin bussissa The Descent, joka on siis luoliin sijoittuva kauhuleffa (suosittelen, jos haluaa jotain perushyvää kauhua katsoa!), harmi, ettei katsottu sitä ennen tätä suolakaivoskierrosta. Päästiin pohjasta takaisin ylös sellaisella rämäsen näköisellä hissillä, joka oli täynnä reikiä ja joka meni aika kovaa kyytiä.. se oli just sellainen, josta olis voinut olettaa, että sen pohja irtoaa minä hetkenä tahansa!

Loppukevennykseksi pari suolakaivoksella esiin tullutta surkeaa vitsiä:
"Eipä ole ainakaan mauttomia vitsejä ku ollaan suolakaivoksella"
"Meen täällä naimisiin ja laitan Red Hot Chili Peppersit soittamaan, niin on kaikki mausteet koossa!"
Adios mi putas!

28.5.2010

Urpouusi leiska ja jotain muutakin

Kaikki verkkokalvolliset kuolevaiset varmaan huomasivat uuden leiskan, eikö? Mun piti väkertää uusi jo ennen Eurooppaan menoa, mut en koskaan saanut mitään tarpeeksi tyydyttävää aikaiseksi. Sisälläni syttyi kuitenkin eilen inspiraation raastava liekki, ja tästä tuli ihan erilainen kuin ne aiemmin tehtailemani luonnosteluleiskat! 

Värit sun muut meni kokonaan uusiksi, halusin tollasta minimalistista muotoa, mut sellaiset harmaavalkoiset piiperrykset on vähän liian tylsiä mun makuun niin piti tunkee kaikki mahdollinen väri tohon headeriin.. keltainen ja musta on maailman paras väriyhdistelmä. Jos mulle tipahtais taivaasta toiveiden mukaan räätälöity vaate, se olisi mustilla reunoilla varustettu keltainen jakku! (sen keltaisen pitää olla muuten tollanen ydinvoima/rikospaikkateippikeltainen)

Levenipä muuten tää palstatilakin, enemmän ku yksinhuoltaja keski-iällä! En tiiä, oliko ääliöiden hommaa laittaa näin pieni fontti näin leveän tekstikentän kaa, mut ei voi mitään, ku on kerran nähnyt pienen niin ei tee mieli isoa (ei päde kaikkiin elämän osa-alueisiin)! Nomut kentän mukana taitaa kuvatkin suurentua, ehkä pitää turvautua Flickriin ku en saa Bloggerin kautta laitettua alkuperäiskokoisia kuvia.. pffft!


Nojaa, aloitetaan kynsillä! Mun piti snippaista kynsistä materiaa, koska mun peukunkynteen tuli lohkeama (sama sormi ja paikka ku viimeksikin!), joten leikkasin sen irti ja maman mukana lähtee pikkuisetkin. Nyt muutaman päivän näillä kääpiöillä oleskelun jälkeen mun on ihan pakko ihmetellä, et MITEN ihmiset elää lyhyillä kynsillä?! Oikeesti, musta tuntui että asioita sai paljon näppärämmin tehtyä pitkien kynsien kaa! Paitsi kännykällä kirjoittelu ehkäpä. Musta kyllä tuntuu, et kaikki toi näppäryys liittyy vain laittautumiseen.. mutta kyllä solmut aukeaa paremmin kynsillä kuin ilman!

Niin ja onhan mulla kynsilakkaakin! Ostin tuollaista ultrahienoa hopeista lakkaa Suhlissa olleessa ei-ihan-supermarketista. Siellä oli kosmetiikkaa ja vauvantarvikkeita, mut ei muuta, sen takia ei ollut ihan supermarket. Olipa muuten typerä ajankohta lakata tuolla värillä, mulla ei oo tainnut olla vielä kertaakaan asua, johon sopisi hopeiset kynnet!

Näyttää muuten ihan vahanuken sormilta noi mun nakkeroiset tossa hehe!


Siinäpä taas kakkelilaatuista kuvaa parin päivän takaisesta asukokonaisuudesta! Hattu oli Mitsumaru Laughin'ista, jakku Zarasta (Krakova-ostos!), onepiece Liz Lisasta, joiden alla shortsit Zarasta (on meinaa aika vilautteluystävällinen vaate toi yksi.. oon varmaan kasvanut pituutta ku ennen pystyi ihan ongelmitta olemaan!). Jalassa oli samat Bershkan kengät kuin viime merkinnässäkin.

En kyllä tiiä, viitsiikö jatkossa pistää noin megalomaanisia kuvia.. :D 

Huomasinpa muuten eilen hiusten kanssa leikkiessä, että niiden sävy mätsää nyt aikalailla mun lisäkkeiden kanssa.. pitää vielä testata pihalla ja silleen, että mun omat hiukset ei ole aivan kiemuralla! Ehkä mä saan sittenkin ne mokomat hyödyttömyyskäyttöön lähipäivinä.

Olipa muuten hauskaa (ja ärsyttävää) ottaa tota leiskaa varten kuvia! Aattelin eka, et laitan jonkun toisen ottamaan, mut en jaksanut oottaa ku olin jo saanut koodit sun muut valmiiksi, ja kyllähän sitä nyt itse saa otettuaan itsestään kuvia, joissa olkapäätkin näkyvät! Kunnon yläastefiilis ku napsi vessassa kuvia. 


Parhaat vessakuvat on ne, joissa näkyy rulla. Eimut tossa näkyis vähäsen mun originaalia päivänasua, jossa oli kyllä tietty kaikkea muutakin + hiukset eri lailla. Ostin tuollaisen järkyn douchebag feat. turisti -paidan Suhlin TALLY WEiJListä! Ihan kääpiöiden kauppa muuten ku tuokin paita oli XXL-kokoa.


Mun alkuperäinen idea, miten olisin meikannut, sisälsi punaista huulipunaa ja enemmän eyelineria! KYLLÄ, mietin meikkejäkin tollaseen.. Nomut kokeilin tänään ekaa kertaa rajata koko silmän mustalla (kuten kuvasta kovin selkeästi voikin noteerata), ja näytti kivalta! Oon aiemmin harmitellut, kun en osaa tehdä kokosilmän rajausta silleen, et se näyttäisi hyvältä, mut kyllä se jotenkuten luonnistui..! 


Olikohan siinä tarpeeksi narsistikamerahuorailua.

Pakko muuten mainita vielä, syksyn ja talveen muotiin näyttäisi ilmestyvän jotain kohtuullisen hirveää.. mokkaa!

Altuzarra

Zac Posen
Alexander Wang
kuvat style.com, catwalking

Onhan toi mokka? Velvet = mokka? Nojokatapauksessa, punaisena vielä! Pari kivaa trendiäkin kyllä oli, hieman ylimenevät hihat ja musta+kulta! Mut en kyllä tiedä yhtään asiaa, missä tuo mokka vois näyttää hyvältä.. hirveän tunkkaisen näköistä! En kyllä vanno, ettenkö mahdollisesti joutuisi tuon uhriksi, mutta toivottavasti en. EDIT// Niin siis samettia, ei mokkaa! Kiitti ano korjauksesta!

Ja oonko se vain minä, vai onko Japani kaikessa aina hirmu nopea?! Viime kesällä siellä liuhuivat maximekot ja talvella tota mokka-asiaa oli kaikkialla. Hmmmm.

25.5.2010

Aika räjähtänyt kokonaisuus

Huhhhh toinen päivä koulua reissaamisen jälkeen (reissupostia myöhemmin)! Anaalimainen kurkkukipu iski, nielurisoissa on varmaan enemmän limaa ku Perun pääkaupungissa! Itse asiassa koeviikkokin jyllää tossa ihan just ja oon oman luonteeni mukaisesti jättänyt kaikki asiat tälleen yhdelle viikolle tehtäväksi. Tarviin jonkun personal trainer -tyyppisen assistenttiratkaisun joka huutais mua tekemään asiat ajallaan ja kertois deadlinet.


Päivästelyasustelua joidenkin uusien juttujen kanssa! Karva-asia on Forever 21:stä, laukun ostin TAL40-liikkeestä Münchenissä, paita on Suhlin TALLY WEiJListä, housut taas Münchenin Zarasta ja kengät Krakovassa sijainneesta Bershkasta. Olipa muuten tyhmä asuratkaisu tuo t-paita ton dominatrix-porvarikarvajutun alle, olis kyllä toiminut ihan itsestään paremmin noi karvat! Virheistä oppii.

Vähän kenkäilyjäkin lähizoomiin! Haaveilin tuollaisista rusehtavista wedge-korkoisista asioista, ja toi Bershkan pariskunta oli aika valloittava! Noihin pohjiin kyllä uppoaa kivet aika hienosti, tosin niiden poimiminen sieltä on aivan oma leikkilajinsa. Yllättäen en konkuroinut noiden kanssa, mitä nyt kivisellä maalla jalat lipsuu ja nilkat katkeilee kovin ankaraan rytmiin. Korkoa noissa on 10½ senttiä, joista 2 on tota plattia. Ei yllä ihan sampopankin lukemiin, mut mitäs me pienistä!

Heräsin tänään Osaman asettamaan pommiin.. tai no tavallaan en, mun kaikki nousuvoimat vaan katos ja jäin vielä lipittämään teetä kuin mikäki boheemi Amelie-fani. Mut tosiaan, ajan puuttessa (taisiis unen korvatessa ajan) menin vähän löyhemmillä meikeillä kouluun. Hiuksetkin heitin taakse, ihme maantiehippeilyä! Pehkoista puheenollen, oon ihan jumissa omani kanssa! Värjäsin ton viimeks vähän ennen kuin alotin tän blogin, eli aika hiton monta kuukautta sitten, enkä yhtään tiedä, mitä mä tekisin seuraavaks! Leikkaustapoja en keksi yhtään, joten annan ton vaan kasvaa. Mut toi juurikasvu ei oo enää sellanen ihanan renttumaisen kepeä vaan tollanen ylivaltaa ottava musta aukko mun päässä, auta Jeebus! Kaiken lisäks mun alemmat hiukset menettää väriään ja aiemmat vaaleudet puskee tuolta esiin sillä viisiin, et mun hiukset näyttää siltä, et ne sairastais vitiligoa. 

Mulla on kyllä muinaisina aikoina ostetut käyttämättömän hiuslisäkkeet vieläkin lootissa lojumassa, ja mä haluaisin ottaa ne käyttöön (en jokapäiväiseen, mut silleen vaihtelun vuoksi), mut ne ei edelleenkään mätsää. Ne vois tietty värjäyttää samalla ku värjään omani, mut se niissä oleva väri oli just sellanen, mitä mä sillon viime kampaamokerraltani halusin (mut en saanu)! 

Nyt en siis tiiä, et millasen värin haluaisin! Oma väri ois helppo mut tylsä, vaaleaa olis ihana kokeilla taas, mut hiukset on niin huonossa kunnossa ettei ne oo enää ees kunnossa, plus et kampaajien pimppailua ~ihanasta tummasta hiusväristäni jota ei tulisi vaalentaa~ ei jaksa edes kuunnella enää. Plus mahdollisen kesärusketuksen jälkeen näyttäisin varmaan siltä, et kaikki visuaalinen pahuus Johanna Tukiaisessa on irtautunut ja ottanut oman fyysisen muotonsa. Ja sitten shokkiväreihin en koske, koska näyttäisin kilpailijalta Maajussille morsian- tai Suurin pudottaja -ohjelmasta.

Sepostan ihan törkynä jostain helvetin hiusväristä, periaatteessa en jaksa edes välittää, mut sillonkun tulee sellanen välittämiskohtaus, niin sit kyllä välittää niin et oksat pois ja puu kumoon. Pfffffft. Itse asiassa tästä ränttäyksestä katos pohja ihan täysin, kun tajusin et se lisäkeväri tai tää nykyinen on täydellisen helppo ratkaisu. Mut silti...

Ei kyllä näy tossa hyvin, mut noi epämääräisyysviivakkeet noissa sukkahousuissa ovat lentokoneita ja sotalaivoja. Aamuinen löytö äipän vaatekaapilta, tosin kaikki muut luulivat noita linnuiksi. Jaahas.

Nyt muuten kun rantakausi taas alkaa, niin oon nähnyt yhtä sanaa vähän liikaa blogeissa. BIKSUT. Ihan hirveä sanajärkytys, sormi kurkkuun vaan kun tollasta joutuu lukemaan. Joka kerta, kun käytät tuota sanaa, kissanpentu kuolee ja syöpäsolut vahvistuvat. On kolme asiaa mitä vihaan kesässä: hyttyset, satunnainen tylsälagausturhailu ja sana biksut. Muuten on kyllä kivailua koko kesä!

23.5.2010

Eurotour #1 - Helsinki - Gdynia - Gdansk - Varsova

Backstreet's back alright! Eilen saavuin kouluretkeltäni takaisin hämmentävän kesäiseen Suomeen. Tosiaan Heidiä lainatakseni oltiin kaksi viikkoa ryyp.. rypemässä kulttuurissa. Sinällään matka oli ihan hyvin ajoitettu, koska mulla on karmea siitepölyallergia ja pääsin nyt pois alta pahimman rä'änvalutuskauden kohdalla, mut toisaalta Euroopassa oli aika kylmät kelit. Ainakin Suomeen verrattuna. En ois uskonut et oisin jossain vaiheessa elämääni vakavasti halunnut Suomen säätä jonnekkin muualle!

Nomut enivei, matkasimme siis eka bussilla Helsinkiin, josta hyppäsimme johonkin autolaivan tapaiseen. Aiempina vuosina ovat vissiin päässeet ruotsinlaivan tyylisellä mut ollaan niin hirveä luokka, etteivät uskaltaneet laittaa meitä sellaseen. :D

Ainiin, nää matkapostaukset täyttyy turhilla ja paskoilla turistikuvilla, varoituksena vaan.

Ite istuin bussimatkojen ajan melkeinpä takana. Sain ite suunnitella nuo paikat ja oli siinä sellainen hieno vaihto keskellä viikkoa, missä takana olevat menee eteen ja toisinpäin mut ei ketään enää kiinnostanut loppuvaiheessa hah!


Meidän piti oottaa laivaan pääsyä jokin tovi, joten ton ehkä mahdollisesti nukkuvan miehen tuijottaminen toi hubaa hetkeen.Ekan päivän asuratkaisu, emt oliko toi niin hyvä valinta ku kaikki istuivat hihojen päälle. En oo muuten koskaan ennen ollu laivalla, joten mietin et tuleeko mulle merisairautta. Otin kyllä jonkun taikapillerin joka saattoi auttaa.Laiva oli täynnä eläkeikäisiä Florianeja, ja aikaa oli aika vaikeeta saada kulumaan.. ruokaa oli kyllä maukasta mussuttaa, mut aktiviteetit noin yleensä puuttu. Seuraavana päivänä kannella tuuli ihan hurjan kovaa niin vietettiin aikaa siellä sitten!Puolaan saapumisen jälkeen yksi asia, minkä kaikki huomasivat, oli se, miten ruma ja ränsistynyt paikka Gdynia/Gdansk oli. Tuli pientä Tšernobyl-kuittausta koko poppoolta.

50% Puolan liikkeistä tais olla sex shoppeja... tai siltä ainakin tuntui. Mukavaa muuten, miten toikin on kebab-paikan ja jätskikiskan välissä.

VAIN YKSI KAARI???!
Oli pakko.Saavuttiin ehkä viisi tuntia myöhässä hotelliimme Varsovassa! Yhden tähden hotelli, joka muistutti lähinnä mielisairaalaa.. yritettiin löytää torakoitakin mut ehkä nekin haluaa jotain tasokkaampaa. Yövyttiin tuolla vain yksi yö ja ihasteltiin puolalaista tv:tä, jossa joka helvetin ikinen ohjelma ja elokuva oli dubattu puolaksi. Dubbauksen hoiti joka helvetin ikisessä ohjelmassa sama möreä miesääni, oli hahmo sitten pikkutyttö tai raavas mies. Oli hienoa. 
Toi parveke oli ihan vino ja seinään nojatessa vaatteisiin tarttui valkosta pölyä, joka ei lähtenyt pois.Päivä alkoi kiertoajelulla, jota ennen käytiin kuitenkin nostamassa mammonaa tassuihin. Pulu vartioi automaatilla.


Puolan zlotyja eli sloteja eli slotuja eli lootuksia. 100 zlotya on noin 25 euroa, ja Puolassa ainakin ruoka ja ratikkaliput olivat tooooooooodella halpoja! Kolikoista en ottanu kuvaa, mut olivat kyllä hirveitä eurobaittareita.. koko ajan meni sekaisin. Mutta hinnastosta siis, suklaalevyjä sai alle eurolla, ravintolasafkaa irtos kuuden euron budjetilla ja alkomahoolia sai mukaan paikoitellen alle puolella Suomen hintoihin verrattuna. Vaatteet olivat vain hippasen halvempia.
Varsova oli ruma ja tyhjä kaupunki. Mua huvitti, miten noi hienoimmat rakennukset oli kaikki suurlähetystöjä. Venäjä varsinkin oli vieny ihan sikana tilaa jonkun typerän ison pihan takia!Varmaan puolet vanhan kaupungin rakennuksista oli joskus pommitettu maan tasalle.


Niin siitä tyhjyydestä vielä, Varsova oli oikeasti hirveän autio! Tiet oli leveitä mut ihmisiä ei paljon yhtään.. voi tietty johtua siitä, että oli arkipäivä ja ihmiset on töissä, mut silti!Noita jätskejä sai kaikkialta, teki mieli kokeilla mut vihaan tötteröjätskejä plus noista sai vaan niitä perusmakuja mun kässäyksen mukaan. Enkä ois jaksanut syödäkään.


 Toi kiertoajelu kesti jonkun kolme tuntia, joista käveltiin kaksi. Loppupuolella kyllä pinnisteltiin vähän tuskanhikiä ja kärsittiin yleisestikin. Siitä taas jatkettiin suoraan seuraavaan kohteeseen, josta kerron seuraavassa matkapostauksessa!

Ja siinä olikin sitten ykkösosa! Tässä nyt ei ollut oikeestaan mitään asiaa, koska ei ehditty asettua mihinkään pidemmäksi aikaa. (Oon miettinyt hyvää loppulausetta/sanaa varmaan puoli tuntia mut en keksi mitään joten kuittaan tähän.)